Koffiesoorten

Koffiesoorten van Café y Más. Voor de beste kop koffie heb je ook de allerbeste bonen nodig. We leveren zowel arabicabonen als robustabonen. Een robustaboon zorgt voor een volle en ronde smaak. Arabicabonen hebben juist een rijk spectrum aan verschillende smaaknuances.

Koffiebonen komen het best tot hun recht wanneer ze goed gebrand worden. Gelukkig hebben wij een eigen ambachtelijke koffiebrander, die onze premium bonen perfect brandt. Onze melanges worden speciaal voor ons gebrand, dus deze smaken vind je nergens anders.

Wij leveren allerlei verschillende koffiesoorten, zodat iedereen altijd een koffie drinkt die bij hen past. Hieronder zie je een paar voorbeelden, waaronder onze eigen favoriet!

1. Superior

Café y Mas Koffiebonen Superior

Robuust & rijk

Superior is een blend van koffiebonen uit Colombia, Costa Rica, Kenia, Brazilië en Indonesië. Door al die verschillende roots wordt de melange rijk en diep van smaak. De blend komt het best tot zijn recht in een espresso.

De koffie heeft een medium tot licht zuurtje en is lichtzoet van smaak met een scherp randje. Heerlijk om de werkdag mee te beginnen!

PRODUCTPAGINA
Superior 1kg

2. Leve

Cafe y Mas - koffiebonen Leve

Zacht & mild

Leve is een blend van arabicabonen uit Midden- en Zuid-Amerika. De koffie heeft kenmerkende frisse tonen met een afdronk die doet denken aan melkchocolade. Deze blend is zowel geschikt voor een lungo als voor een cappuccino.

Door de melk in een cappuccino doet de Leve-blend bijna denken aan een chocolademelk, als lungo komen de complexe en fruitige smaken meer naar voren.

PRODUCTPAGINA
LEVE 1kg

3. Picante

Café y Mas - Koffiebonen Picante

Stevig & pittig

De Picante-blend is een echte alleskunner. Samengesteld uit arabica bonen uit Brazilië, Guatemala, Honduras en robusta bonen uit India. Ze heeft een lage maar fruitige zuurgraad en is bitter van smaak.

De Picante-blend heeft een aroma van laurier, aards, hazelnoten en zwarte peper. De body is vol en poederig van textuur, wat zorgt voor een lange, droge en bittere nasmaak.

PRODUCTPAGINA
Picante 1kg

4. Specialty koffies

Wil je een speciaal soort blend? Dat kan! Omdat we een eigen brander hebben, kunnen we ook hele nieuwe koffiemelanges voor je maken.

Restaurant Lime uit Malden schenkt gasten bijvoorbeeld een speciale Lenteblend. We hebben daar speciale bonen met lichte tonen voor geselecteerd.

Naast speciale blends zijn er ook cafeïnevrije blends, voor de collega’s die wel van de koffiesmaak willen genieten, maar geen zin hebben in cafeïne.

PRODUCTPAGINA
moraira 1kg

5. Freshbrew

Freshbrew koffie is gemalen koffie en betekent letterlijk vertaald vers gebrouwen koffie. Als je kijkt naar het zetproces van freshbrew koffie lijkt het het meest op filterkoffie. Het grote verschil is dat freshbrew koffie echter veel sneller wordt gezet dan filterkoffie. Ook kun je freshbrew koffie per kopje zetten, waardoor je nooit teveel of te weinig koffie zet.

PRODUCTPAGINA
instant mocca

6. Instant

Instant koffie is te vergelijken met oploskoffie. Instant koffie wordt gemaakt van vers gezette koffie dat na het zetten gelijk wordt gedroogd, hierdoor blijft er koffie extract over. Instant koffie is ideaal voor bedrijven waar er korte pauzes zijn of piekmomenten waarop veel mensen tegelijkertijd koffie willen hebben. Het is snel klaar want er hoeft alleen maar water aan het poeder toegevoegd te worden.

PRODUCTPAGINA
instant mocca

Ons eigen proeflokaal

In ons eigen proeflokaal hebben we alle koffies natuurlijk zelf grondig getest. Bij ons op kantoor zijn we het meest fan van een volle en krachtige espresso, met een klein bittertje op het eind. In die perfecte espresso mengen de chocoladetonen zich met een zachte, fruitige frisheid.

Daarom gebruiken wij op kantoor de Superior bonen. Ben je benieuwd welke bonen jij het lekkerst vindt? Kom langs in ons proeflokaal en proef het zelf!

MAAK EEN AFSPRAAK
Hulp nodig?