Koffiesoorten

Koffiesoorten van Café y Más. Voor de beste kop koffie heb je ook de allerbeste bonen nodig. We leveren zowel arabicabonen als robustabonen. Een robustaboon zorgt voor een volle en ronde smaak. Arabicabonen hebben juist een rijk spectrum aan verschillende smaaknuances.

Koffiebonen komen het best tot hun recht wanneer ze goed gebrand worden. Gelukkig hebben wij een eigen ambachtelijke koffiebrander, die onze premium bonen perfect brandt. Onze melanges worden speciaal voor ons gebrand, dus deze smaken vind je nergens anders.

Wij leveren allerlei verschillende koffiesoorten, zodat iedereen altijd een koffie drinkt die bij hen past. Hieronder zie je een paar voorbeelden, waaronder onze eigen favoriet!

1. Superior

Superior is een blend van robustabonen uit Colombia, Costa Rica, Kenia, Brazilië en Indonesië. Door al die verschillende roots wordt de melange rijk en diep van smaak. De blend komt het best tot zijn recht in een espresso.

De koffie heeft dan een medium tot licht zuurtje en is lichtzoet van smaak met een scherp randje. Heerlijk om de werkdag mee te beginnen!

Superior 1kg

2. Leve

Leve is een blend van arabicabonen uit Midden- en Zuid-Amerika. De koffie heeft kenmerkende frisse tonen met een afdronk die doet denken aan melkchocolade. Deze blend is zowel geschikt voor een lungo als voor een cappuccino.

Door de melk in een cappuccino doet de Leveblend bijna denken aan een chocolademelk, als lungo komen de complexe en fruitige smaken meer naar voren.

LEVE 1kg

3. Picante

Picante is een blend van arabicabonen uit Brazilië, Guatemala en Honduras, met robustabonen uit India. Omdat er twee verschillende soorten koffiebonen in deze melange zitten, is de smaak erg rijk van smaak.

Een fruitige zuurgraad in combinatie met een bittere afdronk, met een volle body. Deze blend is het lekkerst als espresso, maar doet het ook heel goed als lungo.

Picante 1kg

4. Specialty koffies

Wil je een speciaal soort blend? Dat kan! Omdat we een eigen brander hebben, kunnen we ook hele nieuwe koffiemelanges voor je maken.

Restaurant Lime uit Malden schenkt gasten bijvoorbeeld een speciale Lenteblend. We hebben daar speciale bonen voor geselecteerd, waardoor je kopje koffie echt naar de lente ruikt.

Naast speciale blends zijn er ook cafeïnevrije blends, voor de collega’s die wel van de koffiesmaak willen genieten, maar geen zin hebben in cafeïne.

moraira 1kg

5. Freshbrew

Fresh brew koffie is gemalen koffie en betekent letterlijk vertaald vers gebrouwen koffie. Als je kijkt naar het zetproces van fresh brew koffie lijkt het het meest op filterkoffie. Het grote verschil is dat fresh brew koffie echter veel sneller wordt gezet dan filterkoffie. Ook kun je fresh brew koffie per kopje zetten, waardoor je nooit teveel of te weinig koffie zet.

instant mocca

6. Instant

Instant koffie is te vergelijken met oplos koffie. Instant koffie wordt gemaakt van vers gezette koffie dat na het zetten gelijk wordt gedroogd, hierdoor blijft er koffie extract over. Instant koffie is ideaal voor bedrijven waar er korte pauzes zijn of piekmomenten waarop veel mensen tegelijkertijd koffie willen hebben. Het is snel klaar want er hoeft alleen maar water aan het poeder worden toegevoegd.

instant mocca

Ons eigen proeflokaal

In ons eigen proeflokaal hebben we alle koffies natuurlijk zelf grondig getest. Bij ons op kantoor zijn we het meest fan van een volle en krachtige espresso, met een klein bittertje op het eind. In die perfecte espresso mengen de chocoladetonen zich met een zachte, fruitige frisheid.

Daarom gebruiken wij op kantoor de Superiorbonen. Ben je benieuwd welke bonen jij het lekkerst vindt? Kom langs in ons proeflokaal en proef het zelf!

MAAK EEN AFSPRAAK