Het mag geen verrassing zijn dat de koffiebonen een van de meest belangrijke componenten van het zetten van een smaakvol kop koffie is. Immers, zonder bonen geen koffie.

Café y Más gebruikt voornamelijk Arabicabonen. Deze zijn over het algemeen vol van smaak en hebben een rijk spectrum aan smaaknuances.
Robustabonen worden als onderdeel van een espressomelange gebruikt, om een bepaalde smaaktoon te verkrijgen.
De robusta zorgt ook voor een mooie cremalaag.

Café y Más hecht dan ook grote waarde aan de kwaliteit van de bonen. Daarom werken wij samen met een kleine en ambachtelijke koffiebranderij die superieure kwaliteit levert. Elke keer opnieuw.

Alleen op deze manier weten we waar en op welke manier de bonen geproduceerd zijn. En hoe de bonen vervolgens zijn gebrand. Zo weten we dat de hoge kwaliteit die wij belangrijk vinden ook geleverd wordt.

De keuze van een koffieboon is afhankelijk van de smaak. Café y Más houdt van een volle en krachtige espresso zonder bittertje op het eind. Fijne chocoladetonen mengen zich met een langdurende zachte fruitige frisheid.